Höst 2005

Nymus Program Hösten 2005

Måndag 3 oktober

Ett gästbesök från DANMARK!

The Ghettoblasters Ensemble presenterar ett program av annorlunda ny musik för BERGSPRÄNGARE komponerad av bl a: Lasse Marhaug (Norge), Kent Tankred ( Sverige) och Jakob Riis (Danmark). Ensemblen består av 8 musiker och en dirigent. Spelplats blir Länsmuseet. Musikerna och publiken vandrar från sal till sal.

The Ghettoblaster Ensemble (DK) 8 musiker och en dirigent. Instrumentet är ghettoblaster, en bergsprängare, laddad med en CD-R, som den för tillfället aktuelle kompositören gjort. I denna »högtalarorkester« är högtalarna rörliga, styrda av dirigenten, som på det här sättet sköter mixningen. Kompositioner under konserterna av Kent Tankred (Fume), Lasse Marhaug (Sine Wave Babylon), Jakob Riis (Cadencia por un futuro mejor) samt stycken av Kristian Vester (aka Goodiepal) och Steffen Leve Poulsen.

Tisdag 18 oktober

Folkhögskolans aula: Karin Bengtsdotter-Olsson, sång, Johan Fröst, piano, Ronnie Weber, violin. Verk av Härnösandtonsättaren Anders Berggrén samt Ravel.

Karin Bengtsdotter- Olsson, sång

Ronnie Weber, violin

Johan Fröst, piano

Program:

Maurice Ravel: Sonat för violin och piano. Ett spännande verk med amerikansk touch.

Anders Berggrén: ”Mobilis in mobile”, rörlighet i det rörliga; förändring i det föränderliga. Ett elektro-akustiskt verk som presenterar ett ljudlandskap av korta, intensiva, kontra utdragna, statiska ljud i olika grad av förändring

Anders Berggrén: ”Four pieces for an angel”. Fyra korta pianostycken, som till innehåll är episodiska, och avser att spegla de skiftande känslolägen jag under de senaste åren befunnit mig i. Stora kontraster mellan mörkt och ljust, starkt och svagt. (Uruppförande)

Två tonsättningar ur diktsamlingen ”No Thanks” av den amerikanske poeten E. E. Cummings:

”birds here inventing air…. , är en eterisk betraktelse över den mänskliga önskan att befria sig från tyngden och som fågeln (ängeln) nå högre sfärer. (Uruppförande) ”let’s start a magazine…. en uppmaning att starta en tidskrift som oförfalskat lägger alla korten på bordet. Texten är provocerande vulgär och rakt på sak. Musiken är skränig och okonventionell. (Uruppförande)

Lördag 5 november:

Konsert för Sarajevo Länsmuseet. Weberkvartetten. Verk av bl.a George Crumb.

Kommentarer inaktiverade.